Openstack kurulumu zorlayıcı bir süreçtir. Geliştiriciler bu süreci kolaylaştırmak için birçok kurulum projesi oluşturmuşlardır. Bu genel olarak development yada production kurulumlarını sağlarlar. Bazı projeler iki kurulumuda destekler.

 

Devstack

Openstack geliştirmesi için kullanılan, geliştiricilerin sürekli destek verdiği komut dosyalarıyla çalışan deployment aracıdır. Debian veya Redhat tabanlı dağıtımlarda çalışabilir. En çok uyumlu çalıştığı ve test edilen Ubuntu 16 dağıtımıdır.

Docs: https://docs.openstack.org/developer/devstack/

 

Packstack

RDO projesinin bir parçasıdır. Single node deployment için uygundur. Kurulumu ve yapılandırılması oldukça basittir.

Docs: https://www.rdoproject.org/install/quickstart/

 

Openstack Ansible

Openstack geliştiricilerinin en çok destek verdiği deployment projesidir. Kullanımı ve yapılandırması oldukça zordur ama diğer deployment araçlarına göre çok daha stabildir. Single veya multi node olarak kurulabilir. Quickstart lxc üzerine kurulum sağlar. Kurulum özelleştirmesi açısından en iyi seçenektir.

Docs: https://docs.openstack.org/developer/openstack-ansible/

 

Openstack Kolla

Kolla, production ortamı için hazırlanmış Openstack projelerini hazır halde docker imajları içerisinde sunan stabil bir yapı ortaya çıkaran, multinode ve all-in-one kurulumu gerçekleştirebilen kurulum yöntemidir. Ansible ve kubernetes uyumlu iki kurulum projesi mevcuttur.

Docs: https://github.com/openstack/kolla

TripleO

RDO projesinin parçasıdır. Openstack kurulum, yapılandırma ve yönetimini sağlar. Ansible tabanlıdır.

Docs: https://www.rdoproject.org/tripleo/

 

OpenStack Autopilot

Single node ve multinode kurulumuna uygundur. Single node kurulumlarını lxc üzerinde yapar. Multinode kurulumlarını MAAS server ile sağlar.

Docs: https://www.ubuntu.com/cloud/openstack/autopilot

 

Mirantis Fuel

Yapılandırması en basit olan kurulum ve yönetim aracıdır. Single ve multi node kurulumu yapılabilir. Hızlı bir şekilde production ortamına geçmek için kullanılabilir.

Docs: https://www.mirantis.com/software/openstack/

Birlikte Oldukça Başarılı Projelere İmza Attık Verilen Hizmet Sayesinde Firmamızın İnternet Ortamında Bir Eksiği Kalmadı Teşekkürler Verteks Yazılım

Ahmet ÖZGÜVERCİN Firma Yöneticisi / Çözüm Ofis Organizasyon
sizi arayalım